Alves de Sousa

familien


 

Tiago Alves de Sousa 

Tiago er femte generation og familiens nye winemaker. Med en master i landbrugsteknik ved universitetet i Trás-os-Montes e Alto Douro, hvor han fik udmærkelsen som den bedste elev og tildelt Foundation "António de Almeida". Efter nogle år studerede han vinavl, vinfremstilling og produktion på Institut for vinavl af Università Cattolica de Piacenza (Italien). Endelig kombinerede han vinarbejdet på Quinta da Gaivosa med en PhD i vinavl & Ønkologi ved universitetet i Trás-os-Montes e Alto Douro.

Som sin far har Tiago flere udmærkelse og omtaler i internationale videnskabelige magasiner og er en ofte inviteret foredragsholder i Portugal og i udlandet. Tiago dømmer også ofte i nogle af de vigtigste internationale vinkonkurrencer (Storbritannien, Kina, Portugal, Tyskland osv.). I dag er han ansvarlig for vinfremstilling af alle Alves de Sousa familiens Douro & portvine. I 2016 blev Tiago inviteret til at blive medlem af "Fórum de Enólogos" (Winemakers forum), en eksklusiv vinklub, der samler de mest prestigefyldte portugisiske vinproducenter. Og i begyndelsen af 2017 har Tiago modtaget en dobbelt nominering til prisen "Winemaker of the Year" (ved magasin "vin-en Essência do Vinho") og "Winemaker generation XXI" (ved magasin "Paixão Pelo Vinho"),  på samme år nomineringer på to af de mest vigtige portugisiske vinpublikationer.

Domingos Alves de Sousa - Producer

Domingos Alves de Sousa uddannede sig oprindeligt til ingeniør, men som 4. generation af en vinproducerende familie, besluttede han at arbejde med vinproduktion. Gennem nogle år producerede han portvine for nogle af de store eksportkompagnier, men Domingos blev det mere og mere tydeligt, at Douros unikke vinmarker og fantastiske jordbunddiversitet kunne udnyttes og anvendes på en ny måde.  Han blev en af den nye generations pionerer og producenter, som  opstod i starten af 1990érne, og som inspiration fulgte mange efter, som også realiserede, at Dourodalen, udover portvine, kan producere fantastiske vine.


Kvaliteten 

Kvaliteten og de enestående vine er blevet bredt anerkendt med udmærkelser og omtaler i de mest anerkendte nationale og internationale publikationer.

Et  særligt højdepunkt er prisen "Årets Producer" uddelt i 1999 og igen i 2006  og senest i 2020 af det vigtigste portugisiske vinmagasin ("Revista de Vinhos"). Alves de Sousa er således den første i historien til at modtage den eftertragtede og prestigefyldte udmærkelse for portugisiske vinproducenterprisen tre gange  .