historie om valriz

DET PORTUGISISKE HUS

Ayres de Mattos-grenen, der stammer fra og har boet i Galafura i over syv generationer, stammer fra parret Francisco Ayres de Carvalho og Maria de Mattos, der boede der i det 17. århundrede og altid har været dedikeret til vinproduktion.

I 2005 vedtog virksomheden det forenklede navn COIMBRA DE MATTOS, LDA .

  Giestas Negras Winery Museum

    Giestas Negras-vingården har det særegne ved at være en af ​​de ældste skist-vingårde i landet. Vinets navn - Giestas Negras - henviser til en busk (lilla kvast), der eksisterede i overflod der. Indbygget i MDLXXV (1575), dato indgraveret på dørens overligger, den har to møller og en dorna, alle i skist, med en af ​​møllernes kapacitet til 12 drager (den normale tid var 4 til 6 drager). Den har også en spindelpresse, der er omkring otte meter lang, i brunt træ, over 300 år gammelt, som blev brugt til at "knuse druerne".

 Det var denne vingård, der gav emblemet til VALRIZ Port Wine-mærket såvel som medaljen opnået af Cristóvão Ayres de Mattos på Paris International Exhibition i 1900.

Det har altid været afholdt af familien Ayres de Mattos, hvis drøm det var at gendanne, hvilket skete i 2006, takket være den hjælp, som Historisk Douro-forening gav gennem Leader + -programmet og omdannet til et lille museum med oldgamle vinstykker, der hører til familien, som var spredt forskellige steder. Museet ligger i centrum af Quinta dos Mattos, ad vejen mellem Galafura og Covelinhas.