rødvin alvos de sousa

Abandonado                                                             Bestillings nr AS12 

En vinmark med over 80 år gamle vinstokke, hvor flere stokke mangler på grund af en delvis opgivelse af marken i nogle år. Den er beliggende på en skråning med intens soleksponering og store stykker skifer, så hård, at ikke engang et græsstrå kunne vokse. Ejerne på quintaen havde hurtigt givet den tilnavnet "Vine of the Abandoned one" (pt. Vinha do Abandonado). Dets værdi blev imidlertid hurtigt anerkendt: de få druer, der vokser på vinstokken, integrerede sig generelt i de bedste blandinger, år efter år. Sammen med at vingården var isoleret der også viljen til at prøve at udforske de mange mulighedder. Og hvis vi i Gaivosas søger det reneste udtryk for dets terroir og i Reserva Pessoal dets mere elegante side, i Abandonado har vi ændret betingelserne, har vi fulgt nye stier og overladt den endelige forfining til den ædeleste og sjældne portugisiske egetræ. Vi søgte efter en unik vin. Hyldest til de også unikke gamle vinstokke i Douro, for vi ved at de en dag vil de forsvinder. I dag fejrer vi dem.

Noter

Intens rubinfarve. Dyb smag af tjære, sorte frugter og et blomsterhint. Kraftig struktur med stærke, men modne tanniner. Noter af overmodne morellokirsebær og mørk chokolade. Tæt, kompleks og en meget lang finish

Druer

Tinta Amarela Touriga Franca, Touriga Nacional, Sousão, andre

 

                                                                       

Gaivosa Primeiros                                          Bestillings nr AS09 

Quinta da Gaivosa fortsætter med at udvikle sine vinmarker. Denne vin repræsenterer denne udvikling, og er produceret med nye indsigtsfulde og innovative teknikker, men med en dyb respekt for den gamle ”vinstokslære” Vinen er udtryk for ”de første frugter”, der høstes af dette arbejde. De første indikationer på, hvilken fremtid der gælder for Gaivosas nye vinstokke.

Druer:

Sousão, Tinta Amarela, Touriga Nacional

Duft og smag:

En smuk dybrød vin med yndefulde noter af cedertræ, friske blåbær og aromatisk marokkansk mynte. Delikat berøring af chokolade på ganen med fast crunchy bærfrugtsmag.

En stor vin men med elegance og bløde tanniner. Meget poleret med en lang finish, der oser af klasse og kvalitet (i Decanter W.W.Awards)

Caldas Reserva Touriga Nacional               Bestillings nr AS08 

Smukke “Quinta” på højre bred af Douro-floden med stor historisk tradition - det var et grundlæggende stykke af det gamle “Caldas do Moledo” -kompleks fra den berømte Dona Antónia Adelaide Ferreira (“Ferreirinha”). Med sine 33ha er det nu individuelt den største vingård fra Alves de Sousa-familien. Det kombinerer vores værdifulde arv efter vores forfædre med et sæt innovative vinproduktionsmetoder, hvilket resulterer i et stort amalgam af tradition og modernitet. Touriga Nacional var allerede til stede ved Caldas gamle vinmarker, men det fik et nyt udtryk i sine seneste beplantninger. Druens unikke karakter drager fordel af sin "køligere" Baixo-Corgo placering, hvilket resulterer i et meget elegant og frisk sortudtryk.

noter: Dyb rubinfarve. Intense smag af mørke blommer, kirsebær, blackpepper og violer, meget velafbalanceret med en raffineret eg-toast. Fyldig, men altid elegant og meget charmerende, den har en stor mineralitet og kompleksitet. Meget lang finish.

druer: Touriga Nacional

Caldas red                                                          Bestillings nr AS07 

Antónia Adelaide Ferreira ("Ferreirinha"). Med sin 33ha er det nu individuelt den største vingård fra Alves de Sousa familien. Det kombinerer den værdifulde arv efterladt af vores forfædre med et sæt af nyskabende vinfremstillingsmetoder, hvilket resulterer i en stor amalgam af tradition og modernitet. Caldas Red er Alves de Sousa-familiens Introduktion til Douro Reds-det har nogle af de vigtigste Douro-indfødte druer som Touriga Nacional, Tinta Roriz og Tinta Barroca, der viser regionens sorts karakter.

Notas de prova Ruby farve. Meget duftende, med brombær smag, violer, mørk chokolade og et pebret hint.

Glat, med masser af frugt, en raffineret struktur og en stor gastronomisk evne.

Druer: Castas Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Quinta da Gaivosa 2015                                Bestillings nr AS10 

De grove skråninger. Jordens uhøflighed. De næsten hundredeårige vinstokke og oliven. Skoven. Og Marão-bjergene i det opståede, vidne til alle de år, der var gået gennem Quinta da Gaivosa. De velkendte og sentimentale buer bliver strammere. Det var her alt startede. En Alves de Sousa rejste den og gav den navnet. En Alves de Sousa præsenterede den for verden i form af en af ​​de mest emblematiske vine fra Douro.

noter: Dyb rubinfarve. Smag af tør blommer figner, blomster nuancer, grafit, brombær og lakrids. Glat med stor elegance og dybde. Lang og harmonisk finish. Stor aldringsevne, selvom den viser en stor harmoni i sin ungdom.

Druer: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinto Cão, andre

Quinta da Gaivosa Vinha de Lordelo          Bestillings nr AS11 

I lang tid har vi ønsket at forstå oprindelsen af ​​Quinta da Gaivosas terroir. Kvaliteten af ​​de forskellige vinmarker, der var ansvarlige for denne prestigefyldte Douro-blanding, var velkendt. Men dens små overflader og lave udbytter blev derefter vinificeret sammen, hvilket gjorde det vanskeligt at forstå vinmarkerne forskellige bidrag. I 2003 gjorde en yderligere indsats muligheden for at adskille de enkelte dele af blandingen, hvilket afslørede nuancer og kendetegn ved Gaivosas øverste vinmarker i dens elementære form. Og det var sådan, vi har (gen) opdaget Lordelo - den ældste vingård fra Quinta da Gaivosa. En fantastisk sammensætning af 30 indfødte druer feltblandet (inklusive sjældenheder som ”Malvasia Preta”). Med over 100 år ville det utroligt lave udbytte (i gennemsnit en lille 200 g klynge pr. Vinranke) rationelt føre til dens genplantning. Men der er intet rationelt ved en vingård som Lordelo. Der er følelser, historie, arv og en unik karakter, som Alves de Sousa-familien er sandt glad for at dele.

Noter: Dyb rubinfarve. Noter af violet, eukalyptus, lak og mørke blommer. Dyb, kompleks, men altid med stor friskhed og elegance. Fuld med frisk frugt, lakrids og krydderier. Involverende, tæt, men med en bemærkelsesværdig harmoni og balance. En stor vingård med fingeraftrykket fra et godt år.

Druer: Touriga Nacional, Malvasia Preta, Tinta Amarela, andre (30 oprindelige druer feltblanding